In een glas presenteert deze wijn zich in een diepe robijnrode kleur. Het aroma is gevarieerd met intense bloemige tonen en rijp fruit, tonen van kersenjam en kersenlikeur, met gedroogd fruit, plus hints van zoete kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. De smaak is fluweelzacht, elegant en zacht.
Intense robijnrode kleur met granaatreflecties, aanhoudend aroma van rijp fruit, peper, vanille, tabak en cacao. In de mond is de wijn warm en rijkelijk zacht, met een lang aanhoudende aromatische smaak.
Intense robijnrode kleur met granaatreflecties, aanhoudend fruitaroma, met tonen van peper en tabak. In de mond is de wijn warm en rijkelijk glad, elegant en zijdeachtig tannine textuur.
Intense robijnrode kleur met granaatreflecties. Geuren van complex rijp fruit, specerijen en aromatische kruiden die een aanhoudend aroma geven; de smaak is rond, met een volle body en zachte tannine.
Licht strogeel gekleurde wijn, kristallijn. Op de neus ontwikkelt de wijn complexe tonen van exotisch fruit (banaan, ananas, papaja). De smaak weerspiegelt een opmerkelijke smaak, een goede zuurgraad die frisser is in de mond.
Licht bleke gouden kleur met aromatische tonen van frisse citrus en geur van steranijs. De smaak is zacht, mineraal met een knapperige aanhoudende smaak en een goede zuurgraad.
Van een perceel van 0,5 hectare in de Castelletto cru van Monforte d'Alba. De oogst was op 1 oktober. De Maceratie duurde 12 dagen. Leeftijd 32 maanden in Franse eiken botti. Er werd een 3500L vat gemaakt. 2.677 flessen geproduceerd.
Dit is Gagliardo's niet-Cru Barolo, maar elk bedrijf op het landgoed draagt bij aan de mix. 50% van de herkomst is La Morra (crus van Santa Maria en Serra dei Turchi), gevolgd door Monforte (crus van Castelletto, Mosconi, en Bricco San Pietro), Serralunga (Lazzarito cru), Barolo (Fossati). De fermentatie gebeurt spontaan in kleine roestvrijstalen vaten in microbatches, gescheiden door cru; de maceraties duren ongeveer 15 dagen. Deze pakketten worden gescheiden gehouden door middel van malolactische in gebruikte barriques, waarna een blend wordt gemaakt en de wijn rijpt in Slavische eikenhouten vaten van 2500-3500L.