Zoeken

(+32) 474 58 38 56

Cart0Item(s)

U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Product aan winkelmandje toegevoegd.
  • Poderi Gianni Gagliardo Barolo Magnum Poderi Gianni Gagliardo Barolo Magnum
Previous

Poderi Gianni Gagliardo - Barolo Castelletto

Previous

Poderi Gianni Gagliardo - Barolo

Poderi Gianni Gagliardo - Barolo Magnum

Quick Overview

Dit is Gagliardo's niet-Cru Barolo, maar elk bedrijf op het landgoed draagt bij aan de mix. 50% van de herkomst is La Morra (crus van Santa Maria en Serra dei Turchi), gevolgd door Monforte (crus van Castelletto, Mosconi, en Bricco San Pietro), Serralunga (Lazzarito cru), Barolo (Fossati). De fermentatie gebeurt spontaan in kleine roestvrijstalen vaten in microbatches, gescheiden door cru; de maceraties duren ongeveer 15 dagen. Deze pakketten worden gescheiden gehouden door middel van malolactische in gebruikte barriques, waarna een blend wordt gemaakt en de wijn rijpt in Slavische eikenhouten vaten van 2500-3500L.

Kleur: Rood  |   Jaar: 2018  |   Druif: Nebbiolo

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 101,00

Barolo Gagliardo wordt geproduceerd in het wijnbouwgebied La Morra, samengesteld met druiven uit Monforte d'Alba, Barolo en Serralunga. Een territoriale eigenaardigheid van afbakening, bijzonder en verfijnd, waardoor het een uitstekend verouderingspotentieel heeft. Aristocratische wijn, uitdrukking van het grondgebied waarin hij werd geproduceerd.


100% Nebbiolo druif en druif, uitstekend alcoholpercentage 14,0% Vol.


Robijnrode kleur met granaatreflecties, heldere en consistente wijn.


De complexe bloemengeur is erg intens. In de mond is het droog, met een uitstekende zuurgraad, pasteus, geweldige structuur, harmonische tannines, een goede balans, harmonieus.


Aanbevolen combinaties: Orecchiette en troccoli handgemaakt met tomatensaus, polenta, truffelcroutons, stoofschotels en gestoofd vlees, gehakt van paard, Florentijnse rib, fondue met truffels, geitenkaas, Parmezaanse kaas.


Ontkurken en eerst decanteren, serveren bij een temperatuur van 16-18 ° C in de Grand Ballon-beker.


Wijnmakerij: wijnmakers van de Piemontese Langa, in de landen van de grote Muscat en Dolcetto. Een sterke ondernemersgeest en innovatie, duwt Paolo Colla vanaf 1961 om Barolo te cultiveren en te vinifiëren ...