Zoeken

(+32) 474 58 38 56

Cart0Item(s)

U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Product aan winkelmandje toegevoegd.

Blackwater

   

Artikelen 1 tot 10 van 11 in totaal

  1. 1
  2. 2
  1. Blackwater - Terra Lux Pinot Noir

    100% Pinot Noir afkomstig van 3 wijngaarden in Elgin. 20% wholebunch vergist en 25 dagen schilrijping. 16 maanden rijping in 225L oude Franse eiken vaten. Productie: 2500 flessen Zachte kruidige fynbos aroma's, mooi gestructureerd in de mond met een goeie aciditeit en geïntegreerde tannines.
    € 19,60
  2. Blackwater - Hinterland

    Druiven voor deze 100% Cinsaut komen van één wijngaard in Darling. 60% werd met de volledige tros gefermenteerd en de wijn werd 18 gerijpt maanden op oude vaten. In de neus komen toetsen van lavender, fynbos en peper naar boven. Op het pallet is er een aangename frisheid met fijne tannines.
    € 0,00
  3. Blackwater - Daniel Grenache

    Francois heeft zijn eerste vintage van 100% Grenache naar zijn zoon vernoemd, dus het is natuurlijk verbazingwekkend! Ironisch genoeg was de allereerste rode wijn die hij maakte onder het Blackwater-label de 'Noir' uit 2010 die bestond uit 60% Syrah en 40% Grenache. De Grenache kwam uit dezelfde wijngaard als de 'Daniel' Syrah. Hoewel de wijnstokken jong zijn, wordt hij biologisch geteeld (gecertificeerd) en de wortelstructuur zorgt voor een uitstekende intensiteit van het fruit. Na al die jaren had Francois een sterke wens om een Grenache-ras te maken, maar een geschikte locatie moest nog worden ontdekt. Nadat hij de site 'Noir' Grenache in de rivier de Bot had bezocht, wist hij dat deze de 'Daniël' waardig genoeg zou zijn. Het sap ondergaat een spontane gisting waarbij 40% een hele clustercomponent is. Na de gisting blijft het sap gedurende 3 weken op de huiden zitten en wordt het vervolgens overgebracht naar 300L oude Franse eik tot het wordt gebotteld. Geen fining of filtering.
    € 19,60
  4. Blackwater - Cultellus Syrah

    Druiven komen uit een buitengewoon verbazingwekkend blok wijngaard op met Schist bedekte ontsluiting in Malmesbury, een complete hands-off wijnbereiding. 4 weken op de huid, uitgelekt en geperst tot 8 jaar oude 600 L vaten, 25 maanden onbewogen gelaten. Gebotteld ongefilterd en ongefilterd. Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.
    € 25,75
  5. Blackwater - Omerta

    De Carignan-druiven worden met de hand geoogst op een terrein met overwegend granieten bodems. 30% van de druiven ondergaan een hele trosgisting. Het sap brengt 25 dagen op de schillen door, daarna rijpt het in oude vaten van 500 liter gedurende 16 maanden. Het eindproduct barst van de donkere en rode bessen, met een rijk en zacht mondgevoel. Subtiele noten van Umami kunnen ook worden gevonden.
    € 19,60
  6. Blackwater - Picquet

    Druiven komen van een 30 jaar oude wijngaard op de Piketberg in Swartland. 10 maanden rijping in oudere 300L en 500L Franse eiken vaten. Een serieuze Chenin Blanc met rijpe, intense aroma's van peer, citrus, witte perzik en een subtiele hooitoets. Romig in de mond met een mooie frisse afdronk.
    € 25,75
  7. Blackwater - Noir

    92% Syrah werd geblend met 6% Carignan en 2% Grenache om de Blackwater Noir te maken. De Syrah druiven komen van 3 verschillende wijngaarden. Hiervan werd 15% met de volledige tros gerfementeerd. De blend werd opgemaakt na 26 maanden rijping in oude 500L vaten. Gestoofde kersen en 'earthiness' in de neus. Op het palet veel intensiteit maar niet zwaar. Veenbessen, zwarte peper en fijne tannines in de mond vervolledigen de wijn.
    € 0,00
  8. Blackwater - Pleasure Garden Palomino

    Het eindproduct is pure lekkernij. Het heeft een pepermuntig zuurgehalte met een combinatie van appel-, citrus- en kiwi-tonen. In de mond heeft het een zachte viscositeit en een lang aanhoudende afdronk. Dit is een unieke witte wijn die je je afvraagt waar deze druif nog meer toe in staat is. Francois oogst de Palomino eind maart. Hij ontsteelt en perst de druiven na ongeveer 4 uur op de schillen. Hij liet het sap een nacht rusten en rekte het vervolgens tot een betonnen ei. De spontane gisting vond plaats over een periode van 6 weken en stopte vanzelf met 8 gram restsuiker. De wijn rijpt 8 maanden in neutrale Franse vaten van 600 liter.
    € 19,60
  9. Blackwater - Chaos

    Op de huid gefermenteerde Clairette blanche (Stellenbosch) en Palomino (Roberstons) gemengd met Swartland Chenin blanc, de blend wordt 16 maanden gerijpt in oud Frans eiken met nog eens 18 maanden op fles pre-release.
    € 18,75
  10. Blackwater - Highroller

    Geoogst van een 18 jaar oud blok in Darling, gefermenteerd in betonnen tanks met 4 maanden sur lie veroudering
    € 11,35

   

Artikelen 1 tot 10 van 11 in totaal

  1. 1
  2. 2