Zoeken

(+32) 474 58 38 56

Cart0Item(s)

U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Product aan winkelmandje toegevoegd.

Van Loggerenberg

   

5 artikel(en)

  1. Van Loggerenberg - Trust your gut

    Volgens Lukas Loggerenberg is chenin blanc een van de meest veelzijdige druif is ter wereld. Van chenin kun je topwijnen maken, van heel goede mousserende wijn tot briljante edelzoete. Trust Your Gut stamt van Chenin Blanc fruit uit meerdere terroirs in Western Cape: 45% uit Polkadraai (Stellenbosch), 45% uit Paardeberg (Swartland) en 10% uit een oude, 2 hectare grote, wijngaard in Paarl. De wijn heeft vrij rijp fruit, geel en oranje, het fruit straalt het glas uit. De smaak is rond en fris en mooi droog. Er worden gemiddeld zo’n 5 vaten van 225 liter geproduceerd; waarlijk een limited editie.
    € 32,00
  2. Van Loggerenberg - Break a leg merlot

    De druiven zijn afkomstig van een 32 jaar oude wijngaard geplant in kleirijke granietgronden in het Daljosafat-gebied van Paarl. Deze wijngaard is speciaal voor deze wijn geselecteerd omdat de rijke bodems de wijn een grote diepte geven op het middenpallet. Lichte persing om een lichte kleur te extraheren zonder teveel tannine. Gisting in oude Franse eikenhouten vaten om de gebruikelijke zoete smaken te vermijden die geassocieerd worden met blanc de noirs. De wijn bracht 8 maanden op vat door alvorens te bottelen.
    € 14,95
  3. Van Loggerenberg - Geronimo

    Geronimo is een pure Cinsault. 60% komt uit Stellenbosch (van graniet), 40% uit Paarl (van kleirijke bodems). De naam komt van de kreet die Lukas en zijn jeugdvrienden immer riepen tijdens de sprong in de zes meter lager gelegen canyonpoel waar ze in zwommen. 80% hele trossen gebruikt hij voor deze wijn, die maximaal acht tot negen maanden rijpt in houten vaten. ‘Cinsault is een geweldige druif, maar je moet frisheid en knapperigheid behouden’, zegt hij. Geronimo ruikt naar rood fruit en is floraal en iets aards. De smaak is heel pinot-achtig, maar wel met iets grovere tannine en peper.
    € 25,25
  4. Van Loggerenberg - Graft

    100% Shiraz De wijn werd 100% whole bunch gegist waarna malolactische gisting in vat plaatsvond. Na 10 maanden in vat werd de wijn gebotteld. Vanwege de extreme droogte was onze productie van al onze percelen afgenomen en vanwege de hitte tijdens het oogstseizoen hebben we besloten om geen cinsaut toe te voegen aan onze finale blend, de wijn was completer met de syrah. De naam heeft voor mij verschillende betekenissen. Het is niet alleen een herinnering aan een wijs advies van mijn grootvader die me altijd vertelde dat als je iets wilt laten slagen, je moet werken of ook 'graft' in het Engels maar symboliseert ook hoe twee afzonderlijke delen samen kunnen worden geënt 'grafted' om een ​​sterker en betekenisvoller geheel te vormen, zoals blijkt uit de wijnstokken die samen worden geënt. De honingbij en de vink zijn allebei erg hardwerkend en ondanks dat ze niet altijd weten of wat ze doen, krijgen ze het nog steeds voor elkaar. De postzegel symboliseert ons Zuid-Afrikaanse erfgoed.
    € 35,00
  5. Van Loggerenberg - Breton

    Dit is 100% Cabernet franc. De druiven stammen uit Polkadraai, mogelijk Zuid-Afrika’s beste terroir voor Cabernet Franc. De kenmerkende plaatselijke harde granietbodems geeft frisheid en mooie droge mediterrane kruidigheid aan de wijn. Breton is een typische Cabernet franc, met iets van groene paprika; een kant van Cabernet Franc die bewust opgezocht wordt. Lukas wil Cabernet franc maken zoals die in de jaren 70 en 80 in Frankrijk werd gemaakt. ‘Die rijpte beter en was ook meer terroir getypeerd.’ Breton is erg mooi maar nog wat ruw; heeft tijd nodig. Benieuwd hoe deze wijn er over vijf jaar voor staat. Er worden gemiddeld zo’n 9 vaten van 225 liter geproduceerd; kortom limited editions.
    € 31,95

   

5 artikel(en)