Swartland Style White Blend van Marsanne, Rousanne en Grenache Blanc
"Deze Voor-Paardeberg wit is mager en schoon met veel mineraliteit met gele vruchten nuances. Omdat het een warm klimaat is, heeft de wijn een lagere maar goed uitgebalanceerde zuurgraad en veroudert hij ongelooflijk goed. Medium tot lichte body en pallet ten opzichte van witten in het algemeen". - Albert Ahrens
Een vroeg geplukte component zorgt voor voldoende frisheid en zuren, een middencomponent geplukt op optimale rijpheid, en een late pluk voor extra rijke en rijpe componenten. Het resultaat is een goudgele wijn die doet denken aan een rijke Vouvray uit de Loire. Deze aromatische wijn heeft een prachtige volle smaak van kweepeer en wit steenfruit in combinatie met een spannende mineraliteit, gedragen door frisse zuren met een lange afdronk en een heel klein vleugje restzoet
De naam van deze wijn verwijst naar het "zwarte land", of Swartland. Het is een mix in Rhône-stijl van zorgvuldig geselecteerde struiken, verspreid over zes locaties in de Swartland, natuurlijk gefermenteerd en gerijpt in oude 225-liter strakgekorreld Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden, met als doel een milde micro-oxygenatie in plaats van het toevoegen van eikenhouten smaken. De kelder van Albert is zo ingericht dat elk bestanddeel afzonderlijk voldoende tijd aan de huiden kan besteden, zodat de looistoffen zich kunnen stabiliseren en er geen fijnstoffen meer nodig zijn.
Donkere, piekerige neus, kruiden, onverwachte lichtheid van aanraking, zijdezacht, zo gemakkelijk voor een rood dit jong! Bramen, donkere olijven en frambozen vermengen zich met fynbo's en zwarte peper. Gewoonweg briljant, de nu klassieke Swartland-rode mix. Haal die rib-eye van de braai!
Albert rijdt tot 40.000 km per jaar tussen een overvloed aan wijngaarden in de Kaap, waarbij hij alleen de allerbeste druiven voor zijn groeiende assortiment van kleine partijwijnen betrekt. Als een van de eerste stemmen van de Swartland-revolutie, terwijl de wijnmaker in Lammershoek, is Albert rustig en vol vertrouwen onder de radar gebleven om zijn eigen projecten op te bouwen, terwijl hij ook in het buitenland ervaring opdoet in Priorat, de Rhône-vallei en de Champagne.
Zijn Rooiwijn (letterlijk 'Rode Wijn') van een wijngaard in Paarl, vlakbij zijn kleine Wildepaardejacht, is een mix van voornamelijk Syrah met een beetje Cinsaut. Sommige wijnstokken zijn getraind, maar het zijn meestal oude struiken. De wijn wordt op natuurlijke wijze vergist en een jaar lang gerijpt in oude Franse eikenhouten vaten.
De beste Zuid-Afrikaanse wijnen hebben één voet in de Oude Wereld en één voet in de Nieuwe, en Albert's Paarl Rooiwijn is zo'n wijn. Hij heeft een moeiteloze elegantie, geparfumeerd, aards, met kersen- en rode bessentoetsen. Om te proeven is hij sappig, met een subtiele rokerigheid, een slepende, verwarmende, kruidige afdronk. Zeer Europees van stijl, zo kenmerkend voor Albert's wijnen.
Staat in Vivino's top 5 % van de nieuwe wereldwijnen en met reden. Een intense neus onthult rijpe zwarte bessen en een umami-hartige kwaliteit, zeer zacht in de mond met verfijnde tannines en een lange afdronk. Deze is gemaakt van 50% van elk van de oude wijnstokkenCabernet Sauvignon en kleine bessen Cinsault - het is interessant maar heerlijk onderscheidend. De Cabernet maakt het een grote, maar verfijnde wijn. Natuurlijk gefermenteerd en gerijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 18 maanden. Deze heeft alle grote zwarte vruchten - zwarte bessen, bramen en pruimen. De Cinsault tilt de tannines op en geeft een sappige frisheid en peperigheid aan de afdronk.