Quick Overview
De naam van deze wijn verwijst naar het "zwarte land", of Swartland. Het is een mix in Rhône-stijl van zorgvuldig geselecteerde struiken, verspreid over zes locaties in de Swartland, natuurlijk gefermenteerd en gerijpt in oude 225-liter strakgekorreld Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden, met als doel een milde micro-oxygenatie in plaats van het toevoegen van eikenhouten smaken. De kelder van Albert is zo ingericht dat elk bestanddeel afzonderlijk voldoende tijd aan de huiden kan besteden, zodat de looistoffen zich kunnen stabiliseren en er geen fijnstoffen meer nodig zijn.
Donkere, piekerige neus, kruiden, onverwachte lichtheid van aanraking, zijdezacht, zo gemakkelijk voor een rood dit jong! Bramen, donkere olijven en frambozen vermengen zich met fynbo's en zwarte peper. Gewoonweg briljant, de nu klassieke Swartland-rode mix. Haal die rib-eye van de braai!
Kleur: Rood |
Jaar: 2018 |
Druif: Syrah, Carignan, Cinsault, Grenache