Deze fruitige, goed gestructureerde champagne is uitermate welkom bij de feestelijke en plezierige momenten met familie en vrienden. Een wijn om te delen en om te vieren. Wij stellen je deze champagne voor in een Magnum fles (1.5L).
Top champagnes van een klein familiebedrijf, in het centrum van het lieflijke plaatsje Damery (vlak bij Epernay) met voornamelijk eigen wijngaarden, grotendeels geklasseerd als Grand Cru.
Deze fruitige, goed gestructureerde champagne is uitermate welkom bij de feestelijke en plezierige momenten met familie en vrienden. Een wijn om te delen en om te vieren. Wij stellen je deze champagne voor in een Magnum fles (1.5L).
Top champagnes van een klein familiebedrijf, in het centrum van het lieflijke plaatsje Damery (vlak bij Epernay) met voornamelijk eigen wijngaarden, grotendeels geklasseerd als Grand Cru.
Contrastrijke, ambachtelijke rosé-champagne voor liefhebbers, kenners die niet bang zijn voor fascinerende, oxydo-reductieve aroma's die in de industriële champagnes onvindbaar zijn.
20% Sémillon, 40% Sauvignon Blanc, 20% Sauvignon gris en 10% Muscadelle.
De druiven worden geoogst bij een optimale rijpheid. Na een prefermentaire maceratie van 15 à 24 uren (die varieert haargelijk de druivensoort of de jaargang). Daarna volgt er een pneumatische persing. Daarna wordt de most geklaard alvorens de alcoholische gisting begint. De rijping van de wijn gebeurt op de fijne droesem gedurende 3 à 5 maanden. Alle wijnen worden gebotteld op het kasteel.
De druiven worden geoogst bij een optimale rijpheid. Ze worden gevinifieerd op een pure en traditionele manier. Daarna ondergaat de wijn een rijping van 15 maanden in Franse eiken vaten. Alle wijnen worden gebotteld op het kasteel.
De druiven worden geoogst bij een optimale rijpheid. Ze worden gevinifieerd op een pure en traditionele manier. Daarna ondergaat de wijn een rijping van 15 maanden in Franse eiken vaten. Alle wijnen worden gebotteld op het kasteel.
De druiven worden geoogst bij een optimale rijpheid. De druiven worden geverifieerd op een traditionele manier. De malolactische gisting gebeur in Franse eiken vaten. De wijn ondergaat vervolgens een rijping op de fijne droesem gedurende 12 maanden met regelmatige bâtonnage. In totaal is de wijn een 16 ) 18 maanden in Franse fûts.
Deze cuvée, samengesteld uit Syrah en Cinsault van het enige perceel van het landgoed dat als Vin de Pays is geklasseerd, biedt een zeldzame harmonie tussen frisheid en concentratie.
Deze cuvée is gemaakt van vieilles vignes (meer dan 40 jaar oude stokken) op de klassieke rolkeienbodems van Lirac: 55% grenache en 45% syrah Grote concentratie en lengte met die kenmerkende vuursteenachtige kruidigheid in de afdronk. Een wijn die jaar in jaar uit 90 punten of hoger scoort en een groot bewaarpotentieel kent.