Quick Overview
Contrastrijke, ambachtelijke rosé-champagne voor liefhebbers, kenners die niet bang zijn voor fascinerende, oxydo-reductieve aroma's die in de industriële champagnes onvindbaar zijn.
Handmatige oogst met selectie in de wijngaard. Zachte persing in de traditionele, verticale pers (Coquard type). Grove zuivering van de most door spontane sedimentatie. Koele gisting (17 graden C.). Appelmelkzurengisting niet geblokkeerd. De stille wijn rijpt in contact met fijne gistsporen die regelmatig opgeroerd worden (batonnage). Vervolgens traditionele champagne werkwijze met tweede gisting op fles en een jarenlang contact met de fijne gistsporen op fles.
Licht bedwelmend, floraal boeket (rozen, viooltjes) en iets van houtsporen, volop aalbessen en de kenmerkende aroma's van de champagne-gist. Hier is er sprake van de combinatie van oxydatie en reductie zoals dit bij alle op vaten vergistte, meestal grote wijnen het geval is. Bollinger heeft er een wereldreputatie mee opgebouwd.
Zeer royale, meteen bijzonder smaakintensieve aanzet. Grote rijkdom aan het fijnste koolzuurschuim dat zorgt voor een zacht en aangenaam mondcontact. Mondschonende, maar ook mondvullende smaakrijkdom. Heerlijke, niet agressieve frisheid. Finale met veel afwisseling en lengte. Dat een gedeelte op gebruikte, eikenhouten vaten (1e fase gisting) vergist is, komt goed tot uitdrukking.