Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens de traditionele klassieke en authentieke methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van de drie druivensoorten die in de Champagne zijn toegestaan: Chardonnay, Pinot blanc en Pinot noir. De wijn heeft een lange gisting in de fles ondergaan, een proces dat hem zachtheid en rondheid geeft dankzij het "sur lie" contact en een elegante "perlage", die de twee essentiële kenmerken van een mousserende wijn zijn.
Aanbevelingen
Wij raden aan deze wijn te combineren met romige gerechten die rijk zijn aan zachte texturen, zoals tagliatelle met boter of taglioni met witte truffel, omdat al deze zachtheid in het gerecht zeer goed zal worden aangevuld met de zachtheid van de wijn.
De Lourensford MCC is een elegante mousserende wijn met fijne bubbels en mooie mineraliteit op het palet. Door de lange rijping sur lattes wordt de frisheid aangevuld met een mooi brioche karakter en een romige afdronk.
Deze Méthode Cap Classique is een blend van 86% Chardonnay en 14% Pinot Noir en werd 55 maanden sur lattes gerijpt.
De wijn bestaat uit 50% Raboso en 50% Marzemino. De wijnstokken werden aangeplant tussen 1987 en 2007. De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat). Tijdens het gehele proces werkt Alessandro volgens de ‘Metodo Zero’. Dit betekent dat de vinificatie grotendeels wordt uitgevoerd rond de 0°C. Dit zorgt voor meer frisheid en fruitaroma’s. Het resultaat is een fijn, strakke, parelende wijn met frisheid en complexiteit.
De Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.
Cava Varias Genui Brut is een lichte citroengele Cava met aangename bubbel. In de smaak en geur tonen van rijp fruit, citrusfruit en venkel. Een heerlijk aperitief met een elegante afdronk.