Quick Overview
De Lourensford MCC is een elegante mousserende wijn met fijne bubbels en mooie mineraliteit op het palet. Door de lange rijping sur lattes wordt de frisheid aangevuld met een mooi brioche karakter en een romige afdronk.
Deze Méthode Cap Classique is een blend van 86% Chardonnay en 14% Pinot Noir en werd 55 maanden sur lattes gerijpt.
Het was een zeer droog seizoen met een kortere rijpingstijd, wat resulteerde in een lagere zuurgraad bij het gewenste suikergehalte in de druiven. Zorgvuldig beheer van het bladerdak werd gedaan om ervoor te zorgen dat de druiven net genoeg zonlicht krijgen om ze gezond te houden en evenwichtige fruitsmaken te produceren. Het fruit werd vroeg in de ochtend met de hand geplukt om de zeer delicate smaken te beschermen.
De wijn is mysterieus, bescheiden en met finesse omgeven. De fijne bubbels versterken de jodiumachtige mineraliteit die doet denken aan vers zeewier en kelp, aangevuld met een rijke koekjesallure. Gistige smaken van vers gebakken brood, citroencrème, Granny Smith en Pink Lady appels op de neus en hints van citrusvruchten, ananas en kiwi's op het pallet. De wijn eindigt rijk en laat een romige afdronk achter.