Rickety Bridge 'The Foundation Stone' Red is een intrigerende blend, zijdezacht in de mond en zachte tannines en toetsen van zwarte peper, viooltjes en rood fruit in de neus.
Gelaagde complexiteit in de neus en het gehemelte verrassen met elke slok.
De Foundation Stone Rosé blend van Rickety Bridge bestaat uit 38% Shiraz, 37% Grenache en 25% Mourvèdre. Het is een droge rosé met smaken van sappige rode kersen, aardbeien en een subtiele kruidigheid. Het palet is romig maar toch verrassend verfrissend met een perfecte balans tussen aciditeit en zoetheid.
Na het oogsten van de druiven in de vroege ochtend kreeg het sap 2 tot 4 uur contact met de pel, afhankelijke van de druifsoort. Het sap werd gefermenteerd in inox tanks voor 24 dagen en werd verder 6 maanden gerijpt op de gistmoer. 10% van de wijn werd verouderd in kleine Franse eiken
De Foundation Stone White is een blend van 46% Chenin blanc, 22% Rousanne, 18% Grenache blanc, 11% Viognier en 3% Nouvelle. Alle 5 varieteiten zorgen voor een goed gebalanceerde wijn. De wijn is elegant met aroma’s van perzik, mango en subtiele eik en kruidigheid. Het is een volle, rijke wijn met een verrassende frisheid op het palet.
De druiven voor deze wijn komen uit Franschoek, Paarl en Elgin. Na kort contact met de schil werd de wijn verder gefermenteerd in oudere 225L Franse eiken vaten en een 2500L eiken vat. Elke varieteit spendeerde apart 10 maand in vat voordat de blend werd opgemaakt.
De kleur van de wijn is goudgeel. In de neus tref je perzik, citroen, toast, vanille, karamel, boter én noten. In de mond rond en krachtig met voldoende frisheid en een prachtige, minerale afdronk.
Deze wijn is gemaakt van 100% Cinsault en heeft een intense rode kleur die doet denken aan donkere pruimen. De neus is intens, met tonen van zwarte bessen, specerijen, bosgrond en rook. De smaak is intens, maar sappig. Bessen, specerijen en een hint van chocolade worden ondersteund door prettig rijpe tannines en voldoende zuren. De afdronk is compleet en heeft een mooie balans tussen het fruit en de aardsheid van de wijn. Probeer deze wijn eens met een zeer kort gebakken struikvogelbiefstuk, geroosterd kalfsvlees of eendenborstfilet.
Blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot.
De Esteanna is een full-bodied, complexe wijn met een uitstekende integratie van fruit en hout. Veel werk in de wijngaard en minimale bemoeienis in de kelder zorgt ervoor dat deze wijn zijn terroir ten volle tot zijn recht kan laten komen. Diep, robijnrood van kleur. Expressieve kersen- en cassisaroma's op de neus met delicate hints van viooltjes. In de mond blijven de kersensmaakjes hangen met slechts een vleugje vanille en cederhout en een goede verhoging van de zuurgraad.
Blend van Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc.
De drie componenten werden apart gevinifieerd, de Sauvignon Blanc en Chenin Blanc werden deels vergist in inox en daarna overgebracht naar nieuwe Franse eiken vaten. De Chardonnay werd volledig verwerkt in nieuwe Franse eiken vaten. Totale rijping van 8 maanden. Op het einde werd nog 10% niet geëikte Sauvignon Blanc toegevoegd voor fraîcheur.
Intense aroma's van groene vijg en meloen. Vol en romig in de mond met een mooie aciditeit en lange afdronk.
Diep robijnrood, bijna zwart van kleur. Expressieve aroma's van zwarte stroming, pruimen, potloodschaafsel en kruidig smakende eik op de neus. In de mond blijven de zwarte stroming en de pruimensmaak bestaan, ondersteund en goed aangevuld door de toastige eikenhouten smaken van de 26 maanden durende nieuwe eikenveroudering. De tannines zijn weelderig waardoor dit een goed afgeronde wijn is die nu in zijn jeugd prachtig tot zijn recht komt, maar die de structuur en het fruit heeft om goed 10+ jaar te rijpen.
Rietvallei JMB Chardonnay is een volwaardige, complexe wijn met een uitstekende integratie van fruit en hout. Veel werk in de wijngaard en minimale bemoeienis in de kelder zorgt ervoor dat deze wijn zijn terroir ten volle tot zijn recht kan laten komen. Een complexe neus rijk aan citrusaroma's aangevuld met enkele kruidige, geroosterde eikenhouten noten. Het gehemelte is rijk en romig met een mengeling van rijpe sinaasappel-, citroen- en limoensmaak. De eik is goed geïntegreerd en alleen zichtbaar op de achtergrond en zorgt samen met een stevige zuurgraad voor een langdurige afdronk.
De neus onthult levendig fruit met expressief passievrucht en grapefruit, vers gemaaid gras en een vleugje paprika.
Deze smaken volgen in de mond met flinke en minerale tonen en toespelingen op rijpe groene vijgen.
De zuurgraad is goed uitgebalanceerd en zorgt voor een pittige, knapperige en onmiskenbaar droge afdronk.