De donkere robijnrode kleur, helder en levendig, wordt aangevuld met geurige geuren van rijp, vers klein rood fruit, zoals kersen en aardbeien.
De smaak is consistent, fruitig, blijvend. De uiteindelijke smaak is schoon; de juiste smaaknuance maakt het ook een zeer drinkbare wijn, boeiend en vooral makkelijk te koppelen.
Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.
Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.
De wijn bestaat uit 50% Raboso en 50% Marzemino. De wijnstokken werden aangeplant tussen 1987 en 2007. De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat). Tijdens het gehele proces werkt Alessandro volgens de ‘Metodo Zero’. Dit betekent dat de vinificatie grotendeels wordt uitgevoerd rond de 0°C. Dit zorgt voor meer frisheid en fruitaroma’s. Het resultaat is een fijn, strakke, parelende wijn met frisheid en complexiteit.
De Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.
De meest moderne wijn: Merlotdruif uit een Sangiovese teeltgebied.
Een originele en identiteitsuitdrukking van een druivensoort die nooit ophoudt te verrassen.