De excentrieke Thinus Krüger heeft een no-nonsens filosofie met betrekking tot het maken van zijn wijnen en behoort tot bij de 'Swartland Revolution'. Door zijn ervaring en netwerk kreeg hij toegang tot bijzondere en oude wijngaarden.
90% Shiraz, 5% Grenache Noir, 5% Mourvèdre.
De Shiraz komt van 2 verschillende wijngaarden. 80% komt van wijngaarden gelegen in de zanderige, granietbodems in Joubertskloof (Paardeberg), de overige 20% komt uit wijngaarden geplant in de schistbodem van Kasteelberg. De Mourvèdre en Grenache Noir komen uit ijzerrijke bodems (gekend als Koffieklip of Coffee Sonte) in Malmesbury.
De Shiraz onderging 8 maanden rijping in oude Franse eiken vaten. De Grenache & Mourvèdre enkel inox.
Aroma's van zoete kruiden en fris rood fuit. Het typische Swartland profiel in de mond met een sappige structuur en frisse kruidigheid. Thinus heeft deze wijn gemaakt gericht op frisheid en laat levendig fruit proeven, variërend van rode kersen tot de zwarte smaak van zoethout.
Gegrilde en geroosterde vleessoorten, worsten, stoofpotjes en gerechten met paddenstoelen. Ook gerechten met balsamico-azijn combineren prima, vanwege de lichtzoete smaak. Jonge harde kazen (Emmentaler, Manchego of een Edammer) voelen zich ook op hun gemak bij deze wijn.
Serveren tussen 17 - 20°C