Product aan winkelmandje toegevoegd.

Strandveld - Pofadderbos

Quick Overview

De druiven voor deze mooie sauvignon blanc groeien op de wat koelere, zuidoostelijk gelegen hellingen van Elim Wine Ward. Groots tropisch fruit en citrus komen samen met een neus van buchu-tonen. Buchu, ook bekend als Agathosma Betulina is een Zuid Afrikaans kruid met een heerlijke smaak; een combinatie van mint en zwarte bes. De wijn heeft een romige, volle textuur in de mond; een kenmerkende oesterschelp mineraliteit in de afdronk, aangevuld met een mooi natuurlijk zuurtje.

Deze prachtige sauvignon blanc ontving de volgende onderscheidingen:
. Four and a half Stars: Platter’s Wine Guide 2017
. 91 points: Tim Atkin MW Best of South Africa Report 2016
. Silver Medal: Decanter World Wine Awards 2016
. Silver Medal: Veritas Wine Awards 2016.

Kleur: Wit  |   Jaar: 2022  |   Druif: Sauvignon Blanc

Beschikbaarheid: In stock

€ 14,95

Strandveld Sauvignon Blanc wordt geproduceerd uit druiven gekweekt in een enkel blok van wijnstokken op een koele zuidoostelijke tegenover de helling van de Elim-wijnafdeling. Omgeven door lokale
Elim Fynbos (dat beschermd is als onderdeel van de Biodiversiteit) en Wine Initiative) deze wijngaard staat bekend om zijn frequente ontmoetingen met puff adderslangen, vandaar de naam "Pofadderbos". Het unieke Strandveld terroir is prachtig uitgedrukt in deze wijngaard, die in bijna 100% geel groeit ijzerhoudende rotsgrond. Het bescheiden gewas rijpt langzaam in onze koel klimaat, zonder verlies van smaak. Een totaal van 8331 De wijnstokken werden in 2003 op 3 ha geplant.


VINTAGE
Na een zeer lange natte en koude winter, het voorjaar van 2014 toonde goede beloftes. Onze hoop op een fatsoenlijke opbrengst was gezien een klap door een unseasonal cold front in het midden van November. Stormwinden met ijsregen veroorzaakten schade in het midden van ons bloeiseizoen. De rest van onze zomer Het seizoen werd gedomineerd door droge oostenwinden. De kleinere oogst en droge omstandigheden droegen bij aan een eerdere rijping van de
oogst. Onze begon op 2 februari, een week geleden... eerder dan normaal. Gezonde druiven met kleinere bessen en minder sap waren de norm.
"In de kelder hebben we wijnen met een overvloed aan schone. rijp fruit en hogere extractie vanwege de lagere opbrengsten en optimale rijpheid, al met al is het geval van minder is meer!"