Lourensford - Chrysalis Red blend
Quick Overview
De term Chrysalis is een verwijzing naar de kokon van een rups, waarin hij zich ontpopt tot een vlinder. Deze rode ‘flagship wine’ van Lourensford wordt gemaakt van de Bordeauxdruiven cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc. Voor deze wijn worden alleen de allerbeste druiven van het estate gebruikt. De wijn rijpt 19 maanden op deels nieuwe Franse eikenhouten vaten. Voor de uiteindelijke blend worden alleen de beste vaten gebruikt. Je proeft cassis, blauwe bessen, kersen, viooltjes en tabak. Met een eindeloze afdronk. Heerlijk bij lam, wild of oude kaas.
Kleur: Rood |
Jaar: 2015 |
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc,
Beschikbaarheid: Niet in voorraad
€ 30,00
Lourensford Wine Estate heeft een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1709. Destijds behoorde het domein nog bij het estate van buurman ‘Vergelegen’ opgericht door Willem Adriaan van der Stel. Inderdaad de zoon van Simon van der Stel, de eerste gouverneur van de Kaapkolonie en tevens naamgever van het wijngebied Stellenbosch. Lourensford ligt overigens iets zuidelijker dan het stadje Stellenbosch in Somerset West, direct gelegen aan het verkoelende False Bay. Sinds 1998 is het estate in handen van de zakenman Christo Wiese. Lourensford beschikt over niet minder dan 4000 hectare gelegen tussen de bergen, waarvan 135 hectare staat aangeplant met druiven. Lourensford beschikt over de modernste wijnmaaktechnieken van Zuid-Afrika. Naast de Lourensford-wijnen wordt hier ook ‘The River Garden’ gemaakt.