Quick Overview
In een glas presenteert deze wijn zich in een diepe robijnrode kleur. Het aroma is gevarieerd met intense bloemige tonen en rijp fruit, tonen van kersenjam en kersenlikeur, met gedroogd fruit, plus hints van zoete kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. De smaak is fluweelzacht, elegant en zacht.
Kleur: Rood |
Jaar: 2012 |
Druif: Corvina Gentile,Grossa ,Rondinella, Oseleta
De druiven die gebruikt worden voor de productie van onze Amarone worden alleen met de hand geplukt door familieleden en het meest ervaren personeel van de boerderij. Dit gebeurt in oktober wanneer de druiven perfect fenolrijp zijn. De druiven worden in kleine kistjes geplaatst die naar ons druivendroogcentrum komen voor een lange droogperiode met als doel het percentage aromatische en fenolische verbindingen te verhogen. In de eerste tien dagen van maart, wanneer de druiven meer dan 50% van hun oorspronkelijke gewicht zijn kwijtgeraakt, selecteren we ze per tros, pletten ze vervolgens en laten ze tot twee maanden weken weken op de schil. De gisting, met behulp van door ons geselecteerde gisten, vindt plaats in stalen vaten. Het stansen gebeurt met de hand. De rijping vindt plaats in kleine eikenhouten vaten uit verschillende Franse bossen, met een lichte mate van toasten, en gaat door in de fles voordat de wijn klaar is om te worden verkocht.
Te combineren met:
Amarone della Valpolicella gaat bijzonder goed samen met rood vlees, wild en gebraden vlees. Het is uitstekend te combineren met behaard wild zoals everzwijnen, herten en reeën, eventueel vergezeld van paddenstoelen of truffels. Het is ook een uitstekende gesprekswijn, die aan het eind van een diner alleen gedronken kan worden.