Zoeken

(+32) 474 58 38 56

Cart0Item(s)

U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Product aan winkelmandje toegevoegd.
  • Langhe Nebbiolo Langhe Nebbiolo
Previous

Poderi Gianni Gagliardo - Barolo

Previous

Poderi Gianni Gagliardo - Roero Arneis DOCG

Poderi Gianni Gagliardo - Dabatiè Langhe Nebbiolo DOC

Quick Overview

De uitgesproken zanderige bodem van het Roero gebied waar het vandaan komt, kenmerkt het en onderscheidt het van de meeste andere Langhe Nebbiolo, die meestal afkomstig zijn van de sterkste bodem van Barolo of Barbaresco. DaBatiè is in feite een bijzonder zachte en hartige uitdrukking van de Nebbiolo.

Kleur: Rood  |   Jaar: 2019  |   Druif: Nebbiolo

Beschikbaarheid: In stock

€ 24,50

Een wijnstreek is geweldig als de "basis" -wijnen ook uitstekende producten zijn. In Piemonte hoeft Nebbiolo bijvoorbeeld niet per se een Barolo of een Barbaresco te zijn om buitengewoon plezierig te zijn. Een voorbeeld? Deze Langhe Nebbiolo voorgesteld door Poderi Gianni Gagliardo. Een eenvoudige maar bijzonder aangename wijn. Het resultaat van een zorgvuldige verwerking in de kelder en het resultaat van een rijping van ongeveer een jaar in staal (gevolgd door enkele maanden in de fles). Het resultaat is een onmiddellijke en verticale wijn. Een wijn die met de juiste combinatie (uiteraard) een goede indruk op tafel weet te maken. Als het bij het zien wordt gewaardeerd om de prachtige robijnrode kleur, niet te diep, verbaast de neus zich door de rijkdom van zijn aroma's, variërend van minerale tonen van grafiet tot rood fruit en kruiden. In de mond is het elegant en harmonieus. Aangenaam fris en mineraal, het is een wijn die nauwelijks achterblijft na een etentje met vrienden.


De Nebbiolo Da Batiè weerspiegelt een typische Piemontese wijn die in het Langhe-Roero gebied wordt gevonden. De wijnstokken gedijen op kalkrijke zandgronden en vinden er ideale omstandigheden, die zich later manifesteren in een kruidige balsamico noot. De rijpe tonen van warme tannines zijn goed in balans door zijn karakteristieke smaak. Past goed bij hartige polenta, rosbief en vleesgerechten.